Met deze tips wordt je beter in creative cloud

U zult niet onbekend zijn met Adobe Creative Cloud-software. Adobe Creative Cloud omvat Adobe Illustrator, Adobe Photoshop en Adobe InDesign. Kortom: essentiële software voor grafisch ontwerpers, contentmakers en andere makers. Gebruik je zelf Adobe Creative Cloud-software, wil je je vaardigheden verbeteren of wil je deze in de toekomst gebruiken, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel leg ik uit hoe je verschillende programma’s onder de knie kunt krijgen.

Adobe cursus volgen

De meest effectieve manier om Adobe Creative Cloud-software snel en correct onder de knie te krijgen, is door cursussen te volgen. Via leertrajecten (bijvoorbeeld via Learnit.nl) kun je leren van professionals die doorgaans jarenlange software-ervaring hebben. Zo weten ze precies waar ze het over hebben. Ben je nieuw bij Adobe Illustator, Adobe Photoshop of Adobe InDesign? Kies dan voor een beginnerscursus om je de basis van verschillende programma’s bij te brengen. Heb je de basiskennis van verschillende softwareprogramma’s onder de knie? Vervolgens kunt u ervoor kiezen om een ​​meer geavanceerde training te volgen. U kunt Illustrator-cursussen, Photoshop-cursussen of een InDesign cursus online of in de klas volgen.

Leren door middel van boeken

Wil je niet naar de les? Sommige mensen kiezen er ook voor om Adobe onder de knie te krijgen via studieboeken. Op internet vindt u boeken waarin u de basisbeginselen leert, zoals Illustrator, Photoshop, InDesign, Lightroom en XD. Een van de grote voordelen van studeren via studieboeken is dat je in je eigen tempo kunt leren. Een nadeel van leren door middel van studieboeken is dat de inhoud snel verouderd raakt door software-updates.

Kijk gratis tutorials

Naast de betaalde opties om je kennis van Creative Cloud uit te breiden, zijn er natuurlijk gratis opties. De meest populaire gratis methode is om de tutorial te volgen. Op platforms zoals YouTube zijn er duizenden video’s die u helpen de Creative Cloud-app te leren gebruiken!