Voor welke beroepen is een heftruck certificaat nodig?

Voor welke beroepen is een heftruck certificaat nodig?

Voor deze beroepen is het handig om een heftruck certificaat te hebben

Op veel plekken wordt regelmatig met een heftruck gewerkt. Denk aan magazijnen of distributiecentra. En daar hebben we er nogal veel van in Nederland. Daarom zijn heftruckchauffeurs zo belangrijk. Om ervoor te zorgen dat het ontvangen, controleren en transporteren van goederen goed verloopt, is een ervaren heftruck bestuurder nodig. Maar om een heftruckchauffeur te worden, heb je wel je heftruck certificaat nodig. In dit blog lees je hoe je je heftruck certificaat haalt en wat je allemaal kunt doen als heftruckchauffeur.

Start met een heftruck opleiding

Om je heftruck certificaat te behalen, zul je een heftruck opleiding moeten volgen. Dit is eigenlijk hetzelfde als auto of motor leren rijden. Je hebt een theorie- en praktijkexamen af te leggen. Wanneer je deze allebei haalt, heb je je heftruck certificaat en kun je aantonen dat je veilig en verantwoord met een heftruck kunt rijden.

Wat doe je?

Heftruckchauffeurs werken dus vaak in magazijnen of distributiecentra. Als heftruckchauffeur verplaats je goederen met een heftruck. Je speelt een zeer belangrijke rol in het distributieproces van veel bedrijven. Dankzij jouw werk kunnen namelijk orderpickers, magazijnmedewerkers en vrachtwagenchauffeurs hun werk doen. Heftruckchauffeurs laden en lossen goederen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor zowel het inpakken als het uitpakken van goederen en bestellingen. Ook ben je bezig met plannen, want door vooraf je stappen uit te denken, verloopt het proces zo soepel mogelijk.

Waar kun je nog meer terecht komen?

Naast dat heftruckchauffeurs in magazijnen en distributiecentra werken, kom je ook veel heftruckchauffeurs in de haven tegen. Deze heftruckchauffeurs houden zich voornamelijk bezig met het verplaatsen van containers. Als heftruckchauffeur werk je bijna altijd bij een bedrijf met een logistieke functie. Dit kan gaan om een fabriek, maar ook om een pakketdienst of logistiek centrum. Overal zijn heftruckchauffeurs nodig! Ben je op zoek naar een manier om te groeien in je beroep? Lees dan ons blog over loopbaancoach training.