De voordelen van een bbl opleiding?

Wanneer je een Mbostart bbl opleiding volgt dan zul je veel in de praktijk te werk gaan. Je werkt als het ware al en zit daarnaast op school. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Voordelen zijn bijvoorbeeld dat je veel nuttige kennis opdoet in de praktijk en dat je geld verdient. Wat ook mooi meegenomen is, is dat je bij een bbl opleiding je kennis altijd toepast. Op deze manier blijft kennis beter hangen en onthou je de kennis beter. Dit in tegenstelling tot een bol opleiding dat vooral theoretisch ingesteld is. Na je studie heb je bovendien geen moeite met aan een baan komen door een tekort aan praktische ervaring.

Wat is een bol opleiding?

Bij een mbo bol opleiding wordt je vooral theoretisch opgeleid. Je krijgt veel stof en ook huiswerk. Je volgt wel stages waar je ervaringen opdoet in de praktijk maar je krijgt niet altijd een stage vergoeding. Het grootste verschil zit in de hoeveelheid dat je in de schoolbanken zit. Bij bol opleidingen is dit namelijk veel vaker. Wat wel overeenkomt is dat je bij bol opleidingen nog steeds ervaring doet in de praktijk, ook al is dit wel minder dan bij bbl opleidingen. Wanneer je een opleiding kiest die echt bij jou past en die je leuk vindt dan kan het zo zijn dat je liever ervaring opdoet in de praktijk. Echter ligt dit volledig aan jouw persoonlijke voorkeur.

Welke opleidingsvorm past bij mij?

Wanneer je kijkt naar de twee opties en een keuze wil gaan maken, is het handig dat je kijkt naar de setting waar jij meestal het best in presteert. Als dit in de schoolbanken is dan is het handig om voor een bol opleiding te kiezen. Je doet dan namelijk waar je goed in bent maar doet alsnog ervaring op in de praktijk. Wanneer je een opleiding leuk vindt maar liever niet in de schoolbanken zit, dan kan het juist handiger zijn om een bbl opleiding te volgen. Je zit niet vast aan theorie en je bent vrij om binnen de grenzen te experimenteren en te ervaren wat je het liefst wil doen in je carrière.