Wat is een businesscoach en wat doen ze?

Als ondernemer bevind je je in een unieke positie. Je bent verantwoordelijk voor zowel de visie als de uitvoering van je ideeën. Door je te concentreren op groei en alles soepel te laten verlopen, is het gemakkelijk om uit het oog te verliezen waarom je in de eerste plaats een bedrijf bent begonnen.

Een business coach helpt je een stap terug te doen, rond te kijken en te beoordelen waar je bent. Alleen dan kun je beslissen waar je naartoe wilt en een plan maken om daar te komen.

Extern perspectief op je bedrijf bieden

De katalysator voor het zoeken naar een coach is een vaak vaag gevoel van ontevredenheid over je bedrijf. Er zijn veel scenario’s, maar antwoorden willen is het gemeenschappelijke thema. Waarom voel ik me onvervuld? Hoe kies ik welke ideeën en projecten ik wil nastreven? Wat kan ik doen om los te komen en het volgende niveau van succes te bereiken?

Het eerste wat bedrijfscoaches doen, is een licht schijnen op wat je doet en waarom het niet voor jou werkt. Ze helpen je te begrijpen waarom je ernaar verlangt om je doel in je leven en in je werk te vinden, of gefrustreerd bent over je niveau van succes. Een goede coach helpt je te herkennen waar je bedrijf, en je rol daarin, niet op één lijn ligt – met je natuurlijke talenten, kernwaarden en visie voor je leven. Als externe waarnemer kan een coach ook aangeven op welke manieren je jezelf in de weg zit of je team tegenhoudt.

Hulp bij het vaststellen van visie en doelen

Als je al een sterke visie en duidelijke doelen hebt, kan coaching je helpen deze te bereiken. Wat nog belangrijker is, coaching zorgt ervoor dat de zakelijke doelen die je stelt de juiste zijn.

Het is cruciaal om langetermijndoelen te creëren die zullen brengen wat je zoekt in je leven. In plaats van willekeurige getallen of lege symbolen van succes, helpt een coach doelen af ​​te stemmen op uw waarden.

Ben je ondernemer in de regio van Alkmaar en wil je een coachbureau inschakelen? Neem dan een kijkje op https://coachhero.nl/coach-alkmaar/. Zij zijn gespecialiseerde coaches en kunnen jou verder helpen met al je vraagstukken! Vraag dus een eerste gesprek aan en kijk wat ze voor jou kunnen betekenen!