Huiswerkbegeleiding, een goede optie?

Het begint al in de eerste klas, de realisatie dat het er een hoop is veranderd ten opzichte van hoe het er op de basisschool aan toe ging. Kinderen komen in eens thuis met een berg huiswerk, waar ze misschien nog niet zo goed op voorbereid waren. Dat vraagt veel van kinderen, zoals bijvoorbeeld verantwoordelijkheid en een goede planning. Dat is helaas niet voor iedereen even gemakkelijk.

Gelukkig kan professionele huiswerkbegeleiding hier al een hele hoop voor betekenen. Huiswerkbegeleiding van buitenaf is vaak een efficiënte optie. “Vreemde ogen” kunnen de kinderen net wat beter overtuigen om aan het werk te gaan. Zo ligt er minder druk op de ouders, en hangt er thuis hierover geen spanning in de lucht.

De wijze van ondersteuning

Tijdens huiswerkbegeleiding is de missie dat de leerling de lesstof beter gaat begrijpen. Maar hiernaast wordt er ook gewerkt aan concentratie en planning. Er wordt voldoende aandacht besteed aan het daadwerkelijk begrijpen en leren van de stof. De begeleiders kunnen ook altijd worden ingezet voor ondersteuning van vakinhoudelijke problemen.

Omdat iedereen andere behoeften heeft qua studie wijze, denk aan concentratieboog, uitleg en moeite, wordt er samen met de leerling goed bekeken wat voor hem of haar de beste manier is om het schoolwerk efficiënt en effectief af te krijgen. De tips kunnen dan bij de volgende toets week bijvoorbeeld weer gebruikt worden door de leerling zelf.

Bij de huiswerkbegeleiding Den Haag van Lector hebben ze gemerkt dat het ook een uitkomst is voor kinderen met een specifiek leerprobleem of leerstoornis, zoals dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD en ASS. Maar ook begeleiden ze leerlingen met hoogbegaafdheid en onderpresteerders.

Denk je dat huiswerkbegeleiding (of misschien bijles) jouw kind kan helpen tijdens de middelbare schooltijd? Neem dan eens een kijkje op deze website.