Voordelen van een digibord

Je ziet ze steeds vaker maar het kan zijn dat je er nog nooit van gehoord hebt. Een digibord! Een digibord is een digitale versie van het schoolbord wat we van vroeger kennen. Je kent het wel, dat bord waar je met krijt mee moest schrijven. Als je het bord moest uitvegen werd het altijd een zooitje. Gelukkig is er dankzij de technologie van nu een nieuw bord ontwikkelt. Een digibord heeft heel veel voordelen. In dit artikel ga ik je vertellen wat de voordelen van een digibord zijn. Ik wens je veel leesplezier!

Interactiever onderwijs


Een digibord ziet er niet alleen leuk uit maar het is ook super leuk. De kids vinden het helemaal te gek dat je op een bord kan tekenen en tv kijken tegelijk. De kids doen nog actiever mee met de les en ze vinden het ook daadwerkelijk leuk. Zo werk je aan een nog beter passend onderwijs. Wat vooral echt leuk om te zie is dat de kids de lessen daadwerkelijk leuk vinden.

Multifunctioneel


Een digibord is heel multifunctioneel. Vergeleken met het klassieke schoolbord kan je nu veel meer. Je kan bijvoorbeeld filmpjes laten zien, erop schrijven, muziek afspelen en hem zelfs gebruiken als verbeterbord. Mijn collega’s en ik zijn er echt super blij mee! Het werk is nu veel makkelijker en overzichtelijker. Ik weet echt niet meer wat ik zonder een digibord moet.

Sneller en handiger


Vergelijken met een oud schoolbord is een digibord veel sneller. Zo raken de kids niet afgeleid omdat ze lang moeten wachten. Wat ook heel fijn is dat je jouw les voorbereidingen gelijk erin kan laden. Zo hoef je niet veel tijd te besteden om alles nog op het bord op te schrijven. Gewoon met een klik op een knop en al het lesstof is geladen. Heel fijn dus!